Visita també My Red Notepad: No és un mirall perfecte,
però és un reflex de la mateixa ànima.


diumenge, 6 d’octubre del 2013

VullEscriure.Cat - 36a Crida: «Els 10 dies que mai no van existir»



Comença oficialment el Torneig dels Escriptors!

T'imagines que desapareguessin 10 dies del calendari? Que te n'anessis a dormir un 4 d'octubre i et despertessis l'endemà sent dia 15? Ciència-ficció? No: història pura.

L'octubre de 1582 el papa Gregori XIII va instaurar el calendari gregorià que utilitzem avui en dia. Fins llavors s'havia utilitzat el calendari julià, que havia estat instaurat per Juli Cèsar l'any 46 aC però que no era gaire fi a l'hora de calcular el temps. Segons els experts de l'època, al final les vacances d'agost haurien caigut en ple hivern!

Per tal de de corregir l'error, el 4 d'octubre es va adoptar el un nou calendari i es van fer desaparèixer 10 dies del calendari.

Mai no sabrem del cert com va viure la gent de peu de carrer aquest canvi, però... Què passaria si tornés a passar avui en dia?

Tindries deu dies menys de temps per preparar el pròxim examen o enllestir l'últim treball de la universitat? Si el teu aniversari caigués en un d'aquests dies desapareguts, t'hauries d'esperar un any per rebre els regals i les felicitacions? Si estaves destinat a morir un d'aquests dies, et convertiries en immortal? Si havies de néixer just llavors, no arribaries a ser mai un nen ploraner? Et descomptarien aquests dies del lloguer? De la hipoteca? Te'ls descomptarien del sou?

Tens 250 paraules per escriure el teu text. Prosa, poesia, teatre, assaig... Qualsevol gènere serà benvingut! Pots respondre a la Crida des d'ara i fins el pròxim dissabte 12 d'octubre a la mitjanit. Vés a la web de VullEscriure.Cat i respon a la Crida!


Vols escriure? VullEscriure!