Visita també My Red Notepad: No és un mirall perfecte,
però és un reflex de la mateixa ànima.


dijous, 7 de febrer del 2013

Sóc ficció


El món és una ficció que vaig escriure abans d'ahir. Sí, sí, jo tot solet. No us ho creieu?

Els països. Deixeu que ho paladegi mentre ho pronuncio: «p-a-ï-s-o-s». Inventats, pura ficció. No existeixen! ¿Heu vist mai un pardal que s'estampi contra un mur de vidre en travessar la frontera dels Pirineus? No. Per què no? Perquè les fronteres no existeixen!

Les llengües. Sons. Cadenes de sons que creieu que representen quelcom perquè qualcú us va fer creure, en algun moment, que si pronunciàveu «mama» o «mamá» o «mummy», o qualsevol altra arbitrarietat per l'estil, algú vindria corrents a donar-vos de mamar. Perquè us ho vau creure!

Els diners. Aquest és el meu preferit! Heu vist mai un arbre de bitllets? Una font de monedes? Més encara, una pluja de targetes de crèdit? No. Per què no? Perquè són pura creació!

Els títols. Primer van ser els títols nobiliaris: Rei del Matarranya, Comte de Maó, Duc de Gurb. Després la llista va créixer fins a límits insospitats! Molt-honorable-il·lustríssim-excel·lentíssim-senyor-president, director-a-seques, empleat-a-qui-li-toquen-tots-els-pollastres-però-mai-no-li-toca-la-grossa, dona-de-fer-feines,... És divertídissim jugar a reescriure-us les etiquetes, hauríeu de veure com us canvia la cara!

La realitat és tossuda. De vegades se les enginya per posar-me pals a les rodes en un intent desesperat per recuperar el terreny perdut: un atac de fam enmig d'una carretera perduda de muntanya a on et veus incapaç de menjar-te la cartera, una discussió amb el teu fill petit que amenaça de marxar de casa i que de sobte descobreixes que ja té setze anys,... Però res, minúcies. La realitat no pot fer res sense vosaltres. I vosaltres us ho creieu tot, sense preguntes.

Moltes gràcies per ser uns lectors tan fidels.

Sempre amb vosaltres,


L'home del sac


[Aquest relat ha estat publicat al diari «Osona Comarca»]